Работилница за членките на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата

Posted on 05.07.2019 10:52:00 Целта на настанот беше да сe зголемат знаењата на претставниците на невладините организации со меѓународните препораки за ефикасна борба против корупција

Шверц на тутун - државата и легалниот пазар губат милиони евра

Posted on 22.03.2019 15:00:00 Големиот пораст на нелегална продажба на најчесто шверцуван сецкан тутун на пазарите во земјава е потврден и очигледен факт.

Реакција по повод усвојување на новиот Предлог-закон за јавното обвинителство од страна на Владата

Posted on 20.03.2019 12:12:00 Одлуката во процесот за подготовка на новиот закон за СЈО да не се вклучат претставници од невладиниот сектор, отстапува од досегашната практика на добра соработка

Граѓанските организации се запознаа со новите антикорупционери

Posted on 26.02.2019 15:53:00 Новите членови на комисијата посочија дека во граѓанскиот сектор гледаат на сојузник со кој ќе имаат редовни средби во иднина

Очекување за нова борбена Комисија за борба против корупцијата

Posted on 18.02.2019 10:12:00 Платформата на граѓански организации за борба против корупција очекува од новиот состав на ДКСК да покаже спремност за борба против корупцијата како една од основните пречки за демократскиот и економски развој.